POSLOVNICA ELEKTRO ŠIROKI BRIJEG U NOVOJ ZGRADI

POSLOVNICA ELEKTRO ŠIROKI BRIJEG U NOVOJ ZGRADI

Gradonačelnik grada Širokoga Brijega Miro Kraljević i predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić presijecanjem vrpce svečano su danas otvorili novu zgradu Poslovnice Elektro Široki Brijeg koja je izgrađena za potrebe distribucijske djelatnosti kao i opskrbe oko 10.500 kupaca električne energije koliko ih trenutačno ima na području te općine.

Na prigodnoj svečanosti domaćin, v.d. generalnoga direktora Elektroprivrede HZHB istaknuo je nastavak ulaganja u sve segmente djelovanja poduzeća na području distribucijskoga i opskrbnoga područja Pogon Grude, pri tome nikako ne zapostavljajući osiguranje kvalitetnijih uvjeta za rad uposlenicima i pružanje usluga kupcima električne energije. „Tomu će zasigurno pridonijeti i novoizgrađena zgrada Poslovnice u koju se uložilo oko 1 milijun i 500.000 KM“, istaknuo je v.d. generalnoga direktora Marinko Gilja.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja predsjednik Vlade ZHŽ-a, Zdenko Ćosić istaknuo je da razvojem gospodarstva u toj županiji raste i poslovanje Elektroprivrede HZ HB. Osvrćući se na poslovne rezultate naplate električne energije prijašnjih godina, predsjednik Vlade ZHŽ-a, zaključio je da sadašnjim uspješnim radom 900 gospodarskih subjekata, koliko ih ima ta županija, naplata Elektroprivrede HZ HB je 100 %.

 

Nova zgrada Poslovnice izgrađena u Varaždinskoj b.b. zamijenila je staru zgradu iz 50-ih godina prošloga stoljeća u središtu grada. Inače Poslovnica Elektro Široki Brijeg najveća je poslovnica u Pogonu Grude, njezinih 56 radnika brine se za 10.584 kupaca, od čega se 9.642 mjerna mjesta vode pod kategorijom kućanstvo, a 942 pod gospodarstvom. Zgrada ima podrum, prizemlje i dva kata, ukupne površine 982 m², odnosno ukupne korisne površine 898 m². Njezina izgradnja započela je u listopadu prošle godine, a izvođač radova bio je Kons Ljubuški, a projektant T&D company iz Ljubuškoga.

Osim nove zgrade u Poslovnicu Elektro Široki Brijeg ove godine uloženo je dosta vlastitih i kreditnih sredstava u održavanje mreže i distribucijskih objekta. „Izdvojio bih dogradnju trafostanice 35/10 kV Kočerin u iznosu od 612.000 KM, te rekonstrukciju niskonaponske i srednjonaponske mreže u iznosi od oko 900.000 KM“, istaknuo je, u svom obraćanju mnogobrojnim gostima i radnicima Elektroprivrede, v.d. generalnoga direktora, Marinko Gilja.

U 2016. godini u Pogon Grude za distribucijske objekte i mrežu planira se uložiti oko 2,5 milijuna KM iz vlastitih sredstva kao i 1,5 milijun KM iz kreditnih sredstva Europske investicijske banke. Od toga se iznosa na Poslovnicu Široki Brijeg odnosi 750.000 KM vlastitih sredstava i 399.000 KM kreditnih sredstava iz EIB-a za izgradnju i sanaciju dalekovoda i rekonstrukciju mreže.

Zgradu i radnike blagoslovio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.

  • Detalji vijesti
Napisano 15. December 2015
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.