Obavijest za proizvođače električne energije iz OIE priključene na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar

Obavijest za proizvođače električne energije iz OIE priključene na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar

Odlukom Uprave Društva br. I-5805/22 od 25. kolovoza 2022. godine utvrđeni su uvjeti za otkup električne energije od proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora priključenih na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

 

Uvjeti za otkup i potpisivanje Ugovora o otkupu jesu posjedovanje Dozvole za rad za proizvodnju električne energije i Rješenja o stjecanju statusa kvalificiranog proizvođača izdanih od strane Regulatorne komisije za energiju u FBiH (FERK). Proizvođač koji je zainteresiran za otkup električne energije po uvjetima sadržanima u ovoj Odluci pritom ne može imati važeći ugovor o otkupu s Operatorom za OIEiUK ili drugim subjektom na elektroenergetskom tržištu.

 

Cijena po kojoj JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar utvrđena je u iznosu od 0,25 KM/kWh.

 

Inicijativu za potpisivanje Ugovora o otkupu električne energije podnosi Proizvođač na mail: ured.gen.dir@ephzhb.ba ili na adresu Društva (JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar, Ulica kralja Petra Krešimira IV, 6-A, 88 000 Mostar, BiH) s naznakom „Inicijativa za potpisivanje Ugovora o otkupu po Odluci Uprave Društva br. I-5805/22“.

 

Napominjemo kako je u Zamolbi za potpisivanje Ugovora sadržan popis dokumentacije koju je uz istu potrebno dostaviti.

Odluku

Zamolba-i-izjava

  • Detalji vijesti
Napisano 30. Kolovoz 2022
Kategorija Novosti, Press, Priopćenja
Tagovi ,
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.