Elektroprivreda HZ HB na Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2017.

Elektroprivreda HZ HB na Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2017.

ELEKTROPRIVREDA HRVATSKE ZAJEDNICE HERCEG BOSNE NA MEĐUNARODNOM SAJMU GOSPODARSTVA – MOSTAR 2017.

Elektroprivreda HZ HB, i ove je godine, tradicionalno, imala zapaženo sudjelovanje na Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2017. Štand je opravdano privukao pozornost poslovnih ljudi i dužnosnika, kao i ostalih posjetitelja, što je bilo i očekivano, s obzirom na važnost toga gospodarskoga subjekta, za užu i širu društvenu zajednicu.

Posebno je zadovoljstvo ove godine bilo, ugostiti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sa suradnicima, te člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, također sa suradnicima. Bilo je tu još uvaženih gospodarstvenika kako iz zemlje tako iz inozemstva, razmijenjenih iskustava, sklopljenih ugovora. Pokazatelj je to značaja elektroenergetskog sektora za sve vrste gospodarstvenih djelatnosti, a i život i rad na ovim prostorima u svim segmentima.

Od posebne je važnost sklopljeni ugovor s Dalekovodom d.d. Zagreb, kao nastavak dobre suradnje koja traje od osnutka naše kompanije kao i suradnje s kreditorom EIB bankom, koja je imala udjela u obnovi i izgradnji naše distribucijske mreže i rekonstrukciji nekih od proizvodnih objekata.

Od ukupno 60 milijuna EUR-a kredita koje je Vlada BiH dobila od EIB-a, Javnome poduzeću Elektroprivreda HZ Herceg Bosne ustupljeno je oko 20 mil. EUR-a.

Predmet Ugovora je rekonstrukcija i izgradnja distribucijskih dalekovoda i trafostanica, te isporuka brojila električne energije.

 

Ugovor u vrijednosti oko 20 mil. EUR-a potpisan je jučer. Potpisali su ga Marinko Gilja, generalni direktor i Ilija Bakalar član uprave za distribuciju električne energije u ime Elektroprivrede HZ HB, a Alen Premužak predsjednik uprave i Ivan Kurobasa član uprave, u ime Dalekovoda d.d. Zagreb

U razdoblju od tri godine:

  • Rekonstruirat će se više od 300 km niskonaponske i srednjonaponske distributivne mreže, a više od 70 km izgradit će se nove mreže.
  • Isporučit će se 35 000 elektroničkih brojila, takozvanih pametnih brojila, i oko 360 koncentratora podataka s brojila, što će Elektroprivredu HZ Herceg Bosne uvrstiti u red kompanija s najvišim standardima, koje zahtijeva najsuvremeniji način poslovanja.
  • Detalji vijesti
Napisano 5. Travanj 2017
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.