Elektroprivreda HZHB predstavila projekt 3Smart na 3. Energetskom samitu u Bosni i Hercegovini

Elektroprivreda HZHB predstavila projekt 3Smart na 3. Energetskom samitu u Bosni i Hercegovini

Na 3. Energetskom samitu u BiH održanom u Neumu od 4. do 6. travnja 2017., djelatnici OJ Razvoj Javnoga poduzeća Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar, koji je partner u 3Smart projektu, predstavili su projekt u okviru sesije pod nazivom: Pozitivne priče energetske učinkovitosti u BiH. U prezentaciji su dane glavne informacije o 3Smart projektu – vremenski plan i vrijednost projekta, predstavljeni partneri i glavni i specifični ciljevi projekta, objašnjen koncept Projekta i 3Smart platforma i vizija te predočeni pilot projekti pri čemu je nešto više rečeno o pilot projektu u Mostaru koji realizira Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne s partnerima, Fakultetom strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i Regulatornom komisijom za energiju u FBiH (FERK).

Inače Energetski samit organiziraju i financiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ) uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (MVTiEO), Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske. Na Samitu se razgovara o ključnim pitanjima reforme energetskog sektora u Bosni i Hercegovini. I ovaj put se okupio veliki broj partnera iz državnih i entitetskih ministarstva, parlamenata, državne i entitetskih regulatornih komisija za energiju, zatim elektroprivreda, operatora za obnovljive izvore energije, privrednih komora, malih i srednjih poduzeća iz energetskog sektora, investitora, snabdjevača, udruženja potrošača, fakulteta, nevladinih organizacija, predstavnika Energetske zajednice, predstavnika regulatornih komisija iz regije te drugih domaćih i međunarodnih organizacija i donatora u energetskom sektoru.

Inače od 1.1.2017. započela je provedba 3Smart projekta kojeg financira Europska unija putem Dunavskog transnacionalnog programa Interreg (http://www.interreg-danube.eu/3smart).

  • Detalji vijesti
Napisano 12. Travanj 2017
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.