Generalni direktor mr.sc. Marinko Gilja potpisao ugovore o donacijama

Generalni direktor mr.sc. Marinko Gilja potpisao ugovore o donacijama

Na temelju Odluke Skupštine Društva o raspodijeli dobiti iz 2013. godinu od 30. lipnja 2014. godine, danas su u upravnoj zgradi Elektroprivrede HZ HB potpisani ugovori u ukupnom iznosu od 800.000 KM, čime su općinama Domaljevac-Šamac, Orašje, Odžak i Žepče donirana sredstva za obnovu područja koja su pretrpjela ogromne štete uslijed poplava prije tri godine.

 

Sredstva bi se trebala uložiti za elektroenergetske priključke novoizgrađenih objekata onih vlasnika čiji su objekti totalno uništeni u poplavama na konzumnom području Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar i obnovu infrastrukture i oštećenih stambenih jedinica u pojedinim općinama.

 

Današnjim potpisivanjem pojedinačnih ugovora za svaku općinu (Domaljevac-Šamac – 226.500 KM; Orašje – 362.000 KM; Odžak – 181.500 KM i Žepče – 30.000 KM), Elektroprivreda HZ HB potvrdila je svoju spremnost za pomoć najpotrebnijim koji su ujedno i kupci el. energije.

Naime, uslijed prirodne nepogode – poplave u svibnju 2014 područje općine Domaljevac bilo je u cijelosti poplavljeno, područje općine Orašje zbog probijanja savskoga obrambenog nasipa bilo je poplavljeno 80 %, a područje općine Odžak oko 40 %. Elektroprivreda HZ HB u navedenim općinama obavlja djelatnost distribucije i opskrbe električnom energijom, a kako je riječ o potrebi općega i širega društvenog interesa, ostvarena dobit iz poslovanja za 2013. godinu raspoređena je između ostalog i za tu donaciju. Ugovore su potpisali načelnici općina i članovi uprave ovoga Poduzeća.

 

  • Detalji vijesti
Napisano 5. April 2016
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.