I ove godine veliki interes za EPHZHB na ENERGI 2019.

I ove godine veliki interes za EPHZHB na ENERGI 2019.

Deveti međunarodni sajam energetike “Energa“ (Sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije) i ove se godine održava u Sarajevu kao trodnevna konferencija od 11. do 13. lipnja 2019. Kao redoviti sudionik JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar našla se među više od 100 izlagača iz 12 zemalja svijeta. Konferencijski program na koji je prijavljeno 250 sudionika ponudit će različite sesije i panel diskusije o investicijama i integraciji obnovljivih izvora energije u BiH i aktualnim temama iz energetskoga sektora.

Uz ovogodišnje vrlo zanimljive programske teme, s naglaskom na istraživačka i proizvodna ostvarenja, posebnost Energe 2019. je veća nazočnost studenata, mladih stručnjaka i „start-up“ kompanija koji će kroz posebno osmišljen program nagrađivanja, sesije i dizajnirani sajamski izložbeni prostor moći predstaviti svoje poslovne ideje i projekte.

Već prvi dan Energe ugovoreni su mnogi poslovni sastanci i susreti s međunarodnim komapnijama koje su iskazale zanimanje za rad EPHZHB-a. Zainteresiranost za rad EPHZHB-a bio je izniman, a posjećenost štanda bila je iznad svih očekivanja jer je EPHZHB jedino energetsko poduzeće u BiH koje ima 100 % proizvodnju iz obnovljivih izvora.

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar predstavila je sudionicima Sajma postojeće proizvodne objekte, kao i one koji su u fazi izgradnje (CHE Vrilo). Proizvodnja koju EPHZHB temelji isključivo na obnovljivim izvorima energije izvrsa je podloga za buduće međunarodne partnerske ugovore.

Sajam Energa otvoren je sljedeća tri dana, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlade Kantona Sarajevo i Vansjkotrgovisnke komore BiH i Gospodarske komore BiH. Na svečanosti otvaranja govorili su Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Haris Bašić, ministar gospodarstva u Vladi Kantona Sarajevo, Mirsad Đonlagić, predsjednik Inicijativnoga odbora “Energa“ i Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Gospodarske komore FBiH i predsjednik Organizacijskoga odbora ”Energa 2019“.

 

  • Detalji vijesti
Napisano 11. June 2019
Kategorija Press, Priopćenja
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.