Memorandumom o razumijevanju do brže izgradnje VE Mesihovina

Memorandumom o razumijevanju do brže izgradnje VE Mesihovina

U upravnoj zgradi JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između USAID-a i ovoga poduzeća. Direktor Misije USAID-a u BiH, Peter Duffy, i generalni direktor Elektroprivrede HZHB, Marinko Gilja svojim potpisom potvrdili su suradnju na projektu Investiranje u sektor energije (USAID EIA) s posebnim naglaskom na studiju slučaja za VE Mesihovina za izdavanje dozvola za njezinu izgradnju.

Ovim sporazumom omogućit će se identifikacija zakonskih, regulatornih i administrativnih prepreka s kojima se investitori suočavaju u procesu izdavanja dozvola. Svojim angažamnom USAID će skratiti i pojednostaviti procedure te potaknuti investicije u energetski sektor u BiH.

Na svečanosti potpisivanja Memoranduma Peter Duffy, direktor Misije USAID-a u BiH izjavio je:

Poznato je da Bosna i Hercegovina ima značajan potencijal za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije. Međutim, spore procedure u izdavanje dozvola i zakonodavne praznine smetaju BiH da ima koristi od ovog potencijala. Znamo da EP HZHB ima veliko znanje i iskustvo u postupcima izdavanja dozvola za izgradnju svih vrsta obnovljivih elektrana i nadamo se da ćemo iskoristiti to znanje u zajedničkom nastojanju da se poboljša ukupni proces izdavanja dozvola.

Generalni direkor EPHZHB Marinko Gilja zahvalio je USAID-u na ovoj inicijativi pohvalivši trud i zalaganje svih u želji da se energetski sektor razvija i gradi. VE Mesihovina je jako bitan projekt za Elektroprivredu HZ HB te se nadamo da će i ovaj memoradum dopirnjeti razvoju energetskoga sektora u ulaganje u obnovljive izvore električne enrgije, a skraćivanje procedura za izdavanje različitih dozvola i suglasnoti umnogome mogu ubrzati taj put, istaknuo je generalni direktor Elektroprivrede HZ HB.

  • Detalji vijesti
Napisano 18. January 2017
Kategorija Press, Priopćenja
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.