Mr.Sc.MARINKO GILJA, GENERALNI DIREKTOR EP HZ HB d.d.MOSTAR SA SURADNICIMA BORAVIO U RADNOM POSJETU VLADI HBŽ I OPĆINI TOMISLAVGRAD

Mr.Sc.MARINKO GILJA, GENERALNI DIREKTOR EP HZ HB d.d.MOSTAR SA SURADNICIMA BORAVIO U RADNOM POSJETU VLADI HBŽ I OPĆINI TOMISLAVGRAD

Generalni direktor Elektroprivrede HZ Herceg Bosne d. d. mr.sc Marinko Gilja, jučer je sa suradnicima bio u radnom posjetu Herceg Bosanskoj županiji. U zgradi Vlade, u Livnu, i pod predsjedanjem načelnika Ivana Vukadina, održan je sastanak na temu načina izmirenja dugovanja od strane zdravstvenih ustanova sa ovoga područja.

Dio je to kontinuirane aktivnosti na pitanjima zaostalih dugovanja po svim županijama, pri čemu je naglašeno veliko razumijevanje od strane Uprave Elektroprivrede za poteškoće u kojima se nalaze javne ustanove, kao i potreba iznalaženja najboljeg rješenja, jer se dug platiti mora.

Predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić, ministar financija Stipan Šarac, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i poginulih, Vasilija Broćeta, ravnatelj Županijske bolnice „dr.fra.Mihovil Sučić“, dr. Ivan Cikojević, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad dr. Ivan Brigić, ravnateljica Doma zdravlja Drvar dr. Vanja Balaban, te predstavnik Doma zdravlja Livno i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, složili su se oko potrebe iznalaženja rješenja o plaćanju dugova, istodobno iskazavši potrebu da im se u tome mora pomoći, jer to sami nisu u stanju učiniti.

Na prijedlog generalnoga direktora EP HZ HB, donesen je zaključak, da se u narednih deset dana usuglasi način naplate, te zaključi Sporazum o obročnoj naplati duga za sve navedene ustanove.
Istoga dana, a na istu temu, održan je sastanak sa direktorom Komunalnog poduzeća u Tomislavgradu, Petrom Radošem i njegovim zamjenikom Tomislavom Bakovićem, a zaključeno je da će kompletan dug, uz posredovanje općine Tomislavgrad izmiriti do kraja tekuće godine.

  • Detalji vijesti
Napisano 9. Studeni 2017
Kategorija Novosti, Press
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.