Na 34. skupštini EPHZHB-a usvojena Odluka o rebalansu plana poslovanja za 2018.

Na 34. skupštini EPHZHB-a usvojena Odluka o rebalansu plana poslovanja za 2018.

U sjedištu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg ­Bosne d.d. Mostar, danas je održana 34. skupština Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar na kojoj je predsjedavala Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade Federacije BiH u ime državnoga kapitala BiH.

Izvršni direktor za ekonomske poslove, Anto Tutiš dao je detaljno obrazloženje za rebalans plana poslovanaj Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar. Kao je naglasio izvršni direktor Tutiš, do izrade rebalansa plana poslovanja za 2018. godinu došlo je zbog izmijenjenih okolnosti poslovanja tijekom godine, koje su nastupile nakon izrade i usvajanja Plana poslovanja Društva za 2018. godinu.

Jedan od najvažnijih razloga za izradu rebalansa plana poslovanja je ostvarena proizvodnja i potrošnja električne energije za prvo polugodište 2018. godine, te procjena ostvarenja za preostalih šest mjeseci ove godine.To je razdoblje bilo s povoljnim hidrološkim uvjetima zbog čega su hidroelektrane ostvarile 161,7 % planirane polugodišnje proizvodnje. Unatoč većoj proizvodnji električne energije u odnosu na planiranu, za prvih šest mjeseci ove godine, Elektroprivreda je nabavila veće količine električne energije na tržištu od planiranih vrijednosti za veće kupce električne energije te je rebalansom EEB-a za 2018. godinu ukupna nabava električne energije u odnosu na planiranu povećana za 1039,40 GWh ili 195 %, a proizvodnja električne energije povećana za 485,9 GWh ili 29,2 %.

Rebalans plana poslovanja Društva za 2018. godinu rađen je na temelju ostvarenja elektroenergetske bilance za razdoblje siječanj – lipanj i procjene ostvarenja elektroenergetske bilance do kraja godine, te dostavljenih radnih prijedloga svih organizacijskih dijelova Društva, s obrazloženjima izmjena planiranih veličina, a koja se odnose na: rebalans elektroenergetske bilance za 2018.; rebalans preuzimanja, fakturiranja i naplate električne energije; rebalans prihoda i rashoda: rebalans rashoda-troškova poslovanja i rebalans investicijskih ulaganja za 2018. godinu. Odluka o rebalansu plan poslovanja za 2018. godinu usvojena na Skupštini velikom većinom glasova.

 

 

 

  • Detalji vijesti
Napisano 25. September 2018
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.