Obavijest za kupce el. energije

Obavijest za kupce el. energije

Vezano za aktualnu epidemiološku situaciju prouzročenu pojavom koronavirusa, a prema preporukama javnozdravstvenih tijela, Elektroprivreda HZ HB je organizaciju rada prilagodila novonastalim okolnostima.

Kako bi se izbjegao ulazak djelatnika radi očitanja brojila u zatvorene prostore (kuće i stanove) i minimizirao rizik od osobnoga fizičkoga kontakta, naši djelatnici neće izlaziti na teren i očitavati brojila.

Sukladno navedenom obračun električne energije za ožujak 2020. godine uradit će se na jedan od dva načina:

– na temelju očitanih stanja na 31.3.2020. godine u 24 sata za mjerna mjesta koja se nalaze u sustavu daljinskog očitanja i

– na temelju procjene potrošnje za sva ostala mjerna mjesta, što znači na temelju povijesnih podataka o potrošnji iz odgovarajućega razdoblja prošle godine.

 

Kupci će moći na poleđini računa u okviru odlomka OBRAČUN PO MJESTU POTROŠNJE provjeriti je li njihov račun procijenjen ili ne. Ako se oznaka PS nalazi u okviru toga odlomka, riječ je o računu dobivenom na temelju procjene, a ako nema te oznake, mjerno mjesto se nalazi u sustavu daljinskoga očitanja i račun je dobiven na temelju egzaktnih podataka o potrošnji.

 

Informiramo cijenjene kupce da će se konačne i točne količine isporučene električne energije utvrditi nakon stjecanja uvjeta za pristup mjernom mjestu naših djelatnika. Nadamo se i planiramo da ćemo prvi proces redovitoga očitanja svih mjernih mjesta provesti po isteku tekućeg mjeseca, odnosno koncem travnja ove godine.

 

Sukladno tomu, uskladit će se stvarna i procijenjena potrošnja električne energije i sva će odstupanja od provedene procjene samim time u kratkom roku biti automatizmom otklonjena. Naravno svim svojim kupcima, koji se odluče ne pričekati provedbu redovitoga očitanja i obračuna, ostavljamo i mogućnost da sami očitaju svoje brojilo i dostave svoja očitanja.

 

Do prvoga redovita očitanja i obračuna na temelju egzaktnih podataka naše kupce molimo za razumijevanje i strpljenje, te jamčimo da ni jedan naš kupac neće biti oštećen.

  • Detalji vijesti
Napisano 31. Ožujak 2020
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.