Poslovnica Posušje u novoj poslovnoj zgradi

Poslovnica Posušje u novoj poslovnoj zgradi

Kao nastavak stvaranja još boljih pretpostavka i uvjeta za rad djelatnika Poslovnice Elektro Posušje 6. rujna 2022. godine svečano je otvoren novoizgrađeni poslovni objekt – poslovna zgrada EPHZHB-a u Posušju. Zgradu na novoj lokaciji u Posušju svečano su otvorili predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragan Čović i generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar Marinko Gilja, blagoslovio je ju posuški župnik fra Mladen Vukšić. Prigodnoj svečanosti otvorenja osim članova upravljačkih tijela Elektroprivrede HZHB i uposlenika, bili su nazočni i brojni gosti iz tijela zakonodavne i izvršne vlasti općine Posušje, općinskih javnih ustanova, poduzeća i udruga, te Županije zapadnohercegovačke.

Marinko Gilja, generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar u svom obraćanju kazao je kako Elektroprivreda kontinuiranim ulaganjem ne samo u distribucijske i proizvodne objekte koji čine kostur poslovanja, nego i u poslovne prostore i mjesta radnoga okruženja, pokazuje da je lider i vrlo ozbiljna i odgovorna u modernizaciji poslovanja.

Govoreći o strateškom poslovanju i razvoju tridesetak proizvodnih projekata obnovljivih izvora energije koji su u različitim fazama, generalni direktor naglasio je da EPHZHB realizira one projekte koji pozitivno utječu na poslovanje Društva, koriste široj društvenoj zajednici i prihvatljivi su za okoliš i lokalno stanovništvo. Od razvojnih projekata generalni direktor istaknuo je i Vjetroelektranu Poklečani, u općini Posušje, sjeveroistočno od Rakitna čijom će se izgradnjom povećati sigurnost i pouzdanost opskrbe kvalitetnom električnom energijom, a bit će i izravna korist za Zapadnohercegovačku županiju i općinu Posušje u vidu koncesijske naknade u procijenjenom iznosu oko 1,3 mil. KM godišnje i to prema cijenama električne energije prije najnovijih poskupljenja. Očekivana godišnja proizvodnja iz te vjetroelektrane bit će 436 GWh, što je dostatno za opskrbu oko 72.800 kućanstava na godišnjoj razini. Projekt je trenutačno u fazi izrade studijske i projektne dokumentacije, provedbe geotehničkih i geofizičkih istražnih radova te ishođenja potrebnih dozvola.

Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragan Čović uputivši čestitku svima koji su sudjelovali u ovom projektu: „Čestitam svima u Elektroprivredi, uposlenicima, menadžmentu, onima koji će raditi u ovom objektu, da dobiju jednu ovakvu infrastrukturu, jednako tako i svim žiteljima Posušja, koji će tu infrastrukturu koristiti. Budimo u zajedništvu oko ključnih ideja hrvatskog naroda kako bi osigurali sve ono što trebamo osigurati u vremenu koje je puno izazova i nalazi se ispred nas. Hrvatski narod od Posavine preko Središnje Bosne do Hercegovine mora pokazati snagu, koja će jamčiti potpunu ustavnu jednakopravnost sa druga dva naroda koja će osigurati da imamo razvojnu dimenziju izraženiju nego druga dva naroda. Legitimni predstavnici Hrvatskog naroda to trebaju osigurati“.

Radovi na izgradnji nove poslovne zgrade počeli su u srpnju 2020. godine, radove je izvodio konzorcij KROR d.o.o. Posušje i njihov podizvođač KTM-BRINA d.o.o. Posušje. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je oko 2,6 mil. KM bez PDV-a.

Nova zgrada Elektro Posušje služit će za rad i opskrbe i distribucije na površini od 4040 m2.

  • Detalji vijesti
Napisano 7. Rujan 2022
Kategorija Press, Priopćenja
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.