Potpisan ugovor za remont agregata 2 HE RAMA

Potpisan ugovor za remont agregata 2 HE RAMA

U središtu Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar u Mostaru danas je potpisan ugovor za kapitalni remont agregata 2 HE Rama. Radovi su na remontu agregata 2 već planirani u sklopu plana održavanja hidroelektrana u sustavu EPHZHB-a. Tijekom remonta agregata 2 HE RAMA neće prestati s radom, radovi na agregatu 2 trajat će nekoliko mjeseci a uključuju radove na generatoru (demontažno-montažni radovi, kontrola mjerenja i ispitivanja, radovi na rotoru generatora kao i na statoru koji uključuje sanaciju oštećena i koronu test na namotu statora), turbini (kontrola mjerenja i ispitivanja, mjerenja vibracija i opletanja agregata u svim režimima rada, sanaciju kavitacijskih oštećenja na privodnom i radnom kolu), radove na sustavu online monitorniga agregata, isporuku i ugradnju sustava za odsisavanje grafitne prašine s četkica, isporuku i ugradnju sustava za odvod uljnih para iz ležajeva agregata.

Ugovor je potpisan na 24 mjeseca, vrijednost radova iznosi oko 891.000,00 Eura.

Ugovor su potpisali generalni direktor EPHZHB-a Marinko Gilja i u ime Grupe ponuditelja, koji čine Končar- generatori i motori, Končar- Institut za elektrotehniku d.d. Zagreb i Advensys Engineering d.o.o. Zagreb, predsjednik Uprave GIM-a (Generatori i motori), Ante Elez.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su predsjednik Uprave Končar-Elektroindustrije d.d. Zagreb, Gordan Kolak, predsjednik Uprave KET-a (Inženjering za energetiku i transport), Željko Tukša, predsjednik Uprave GIM-a (Generatori i motori), Ante Elez i direktor Predstavništva Končar-Elektroindustrija d.d. u BiH, Miro Ćorić kao i članovi Uprave EPHZHB-a direktor Distribucije el. energije, Ilija Bakalar, direktor Ekonomskih poslova Ante Tutiš, te rukovoditelj Sliva Neretva, Draženko Raič i rukovoditeljica Korporativnih komunikacija EPHZHB-a, Marija Buntić.

 

  • Detalji vijesti
Napisano 12. March 2021
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.