Predsjedatelj predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u EPHZHB-u

Predsjedatelj predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u EPHZHB-u

Predsjedatelj predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, danas je posjetio JP Elektroprivredu Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar, gdje je s generalnim direktorom mr. sc. Marinkom Giljom razgovarao o poslovanju ovog poduzeća, poslovnim planovima, te projektima u budućnosti.

Sastanku su nazočili i Predsjednik Nadzornog odbora, te članovi Uprave Društva.

Direktor Gilja, upoznao je predsjednika s trenutačnim stanjem u poduzeću i koracima koje je poduzeo, kako bi poslovni rezultat u ovoj, hidrološki najlošijoj godini od osnutka EPHZHB bio što bolji.

„Posebno bih istaknuo da smo pri kraju našeg strateškog cilja, a to je izgradnja i puštanje u rad VE Mesihovine, u općini Tomislavgrad. Postavljena su 22 agregata, ukupne instalirane snage 50,6 MW, s predviđenom godišnjom proizvodnjom oko 165 GWh električne energije. Sa zadovoljstvom naglašavam da je ovo prva vjetroelektrana u BIH, a s radom će početi u proljeće iduće godine“, kazao je generalni direktor mr. sc. Marinko Gilja.

Direktor Gilja Upoznao je predsjednika i o drugim proizvodnim projektima kao što su CHE Vrilo, VE Poklečani, VE Velika Vlajna/Jastrebinka, kao i o aktivnostima pripreme za izgradnju malih hidroelektrana, solarnih elektrana, kao i elektrana na fosila goriva (RiTE Kongora). „Naglašavam, jedino smo elektroprivredno poduzeće u BiH koje proizvodi električnu energiju isključivo iz obnovljivih izvora, tj. hidroelektrana, a uskoro i iz vjetroelektrana“, rekao je Gilja.

Predsjednik predsjedništva BiH dr. Dragan Čović zahvalio je generalnom direktoru na prijemu i informacijama koje je dobio.

Posebno je zadovoljan projektima EP HZ HB d.d. Mostar za budućnost.

„Čestitam na postignutim rezultatima i što ste u ovim hidrološki nepovoljnim vremenima osigurali stabilno poslovanje EPHZHB, a potpunosti podržavam vaš rad i proizvodne planove“, kazao je između ostalog predsjednik Čović.

  • Detalji vijesti
Napisano 20. December 2017
Kategorija Press, Priopćenja
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.