Skupština JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar  donijela Odluku o raspodjeli dobiti iz 2009. godine

Skupština JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar donijela Odluku o raspodjeli dobiti iz 2009. godine

Dioničarima će se za raspodjelu dividendi isplatiti 40% sredstava od ostvarene dobiti, odnosno 9,3 milijuna KM, budući da je u 2009. godini dobit JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar iznosila 23,3 milijuna KM.

Skupština JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, na nastavku IX. sjednice, sukladno obvezujućim smjernicama Vlade Federacije BiH predstavnicima državnoga kapitala u tijelima javnih poduzeća, donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2009. godinu.

Za raspodjelu će dividendi dioničarima biti isplaćeno 40% sredstava od ostvarene dobiti, odnosno 9,3 milijuna KM, budući da je u 2009. godini dobit JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar iznosila 23,3 milijuna KM. Utvrđena je vrijednost dividende po jednoj dionici 1,26 KM, a odluka također predviđa osiguranje sredstava za zakonske rezerve, kao i dodjelu donacija u 2010. godini.

Članovi Skupštine, posebice predstavnik većinskoga državnog kapitala poduzeća, izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima poslovanja u protekloj godini, unatoč gospodarskoj krizi, te još jedanput podržali stavove i jasno opredjeljenje Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar da nastavi raditi sa istim planskim orijentacijama i poduzimanjem niza mjera koje su i rezultirale ovim iznimnim poslovnim uspjehom.

Skupština je ranije (2. lipnja 2010.) usvojila Godišnje izvješće o poslovanju poduzeća za 2009. godinu koje uključuje financijsko Izvješće revizora, Nadzornoga odbora i Odbora za reviziju, a usvojen je i Trogodišnji plan poslovanja, te Plan poslovanja za 2010. godinu.

odluka o raspodjeli dobiti.pdf

  • Detalji vijesti
Napisano 18. June 2010
Kategorija Stare vijesti
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.