SVEČANOM SJEDICOM UPRAVE i NADZORNOGA ODBORA JP ELEKTROPRIVREDA HZ HB D.D. MOSTAR OBILJEŽENE 23 GODINE PODUZEĆA

SVEČANOM SJEDICOM UPRAVE i NADZORNOGA ODBORA JP ELEKTROPRIVREDA HZ HB D.D. MOSTAR OBILJEŽENE 23 GODINE PODUZEĆA

I ove je godine u povodu 17. studenoga kada se obilježava Dan JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar održana svečana sjednica Uprave poduzeća. Ovogodišnja sjednica u povodu 23. godišnjice upriličena je danas u hotelu Mepas u Mostaru.

Mnogobrojnim gostima iz političkoga, društvenog, crkvenog i poslovnog života obratili su se predsjedavajući Predsjedništva prof.dr.sc. Dragan Čović i v.d. generalnoga direktora JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar mr.sc. Marinko Gilja.

Osvrnuvši se na prošle godine i razvoj Elektroprivrede v.d. generalnoga direktora Elektroprivrede istaknuo je buduće razvojne projekte poduzeća i prioritete njihove izgradnje. Govoreći o strategiji ovoga poduzeća u povodu otvaranja tržišta el. energije istaknuo je:Izazov koji nam se nudi otvaranjem tržišta električne energije, postavio je nam je zadatak da u okviru opskrbe el. energijom zadržimo svakoga kvalificiranog kupca i da se borimo za njega. Vodeći računa o tomu sve resurse iskoristili smo kako bismo smanjili cijenu osigurane električne energije za I, II i III skupinu potrošnje unutar kategorije Ostala potrošnja (mala poduzeća i komercijalni kupci) u prosjeku za 5 % u odnosu na cijenu univerzalne usluge u 2015. godini”.

Istaknuta je potreba novoga organizacijskog ustroja poduzeća sukladno Programu o restrukturiranju elektroenergetskoga sektora u FBiH. Tim programom obuhvaćene su ključne promjene i obveze koje proizlaze iz Zakona o električnoj energiji FBiH što se svodi na funkcionalno razdvajanje svih djelatnosti. Pravno će se razdvojiti i postati neovisna djelatnost distribucija el. energije, a računovodstveno će se razdvojiti djelatnosti opskrbe na reguliranu i tržišnu opskrbu.

 

Predsjedavajući Predsjedništva prof.dr.sc. Dragan Čović uz čestitke koje je uputio generalnom direktoru, Upravi i djelatnicima u povodu 23. obljetnice istaknuo je: “U uvjerenju sam da ste i morate biti i dalje osnova razvoja i Hercegovine i Bosne i Hercegovine u svakom segmentu vašega djelovanja. Uvjeren sam da ćete kroz poslovnu politiku realizirati sve planove i tako biti preteča razvoja u elektroenergetskom sektoru BiH, a to za sve nas znači mnogo. Elektroprivreda treba biti sastavni dio svakoga drugog segmenta razvoja na prostoru djelovanja, posebno oslonac gospodarskim subjektima s kojima inače ovo poduzeće posluje”.

 

Imajući u vidu poteškoće u poslovanju kako u regiji tako i šire, ovo javno poduzeće ostaje svjetla točka kroz svoj doprinos energetskom sektoru BiH i ukupnom razvoju gospodarstva.

  • Detalji vijesti
Napisano 17. Studeni 2015
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.