USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE EPHZHB-a NA ENERGI 2018. U SARAJEVU

USPJEŠNO PREDSTAVLJANJE EPHZHB-a NA ENERGI 2018. U SARAJEVU

Osmi međunarodni sajam “Energa“ (Sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije) i ove se godine održava u Sarajevu u Centru Skenderija kao trodnevna konferencija od 19. do 21. lipnja 2018. Kao redoviti sudionik JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar našla se među više od 100 izlagača ovoga neizbježna poslovnoga događaja.

I ove godine su na programu vrlo važne teme iz energetskoga sektora s posebnim naglaskom na strateške prioritete i investicijske potencijale u BiH. Sudjeluje 11 zemalja i 200 sudionika na konferencijskom programu. Novost ovodišnje Energe je planiranje poslovnih susreta jedan na jedan gdje će firme i poduzeća moći na taj način razgovarati o mogućnostima suradnje.

Danas je Energu 2018. otvorio Mirko Šarović, minstar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Već prvi dan Energe ugovoreni su mnogi poslovni sastanci i susreti s međunarodnim komapnijama koje su iskazale zanimanje za rad EPHZHB-a. Zainteresiranost za rad EPHZHB-a bio je izniman, a posjećenost štanda bila je iznad svih očekivanja.

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar predstavila se sudionicima Sajma kroz novoizgrađeni projekt vjetroelektrane Mesihovina koja je prva te vrste u regiji i tako već prvi dan ostavila snažan dojam na izlagače Sajma. Proizvodnja koju EPHZHB temelji isključivo na obnovljivim izvorima energije izvrsna je podloga za buduće međunarodne partnerske ugovore.

Na sajmu će se predstaviti i CHE Vrilo, crpna hidroelektrana na rijeci Šuici u tomislavgradskoj općini čiji se polaganje kamena temeljca očekuje u srpnju ove godine.

Sajam Energa otvoren je sljedeća tri dana, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlade Kantona Sarajevo i Vansjkotrgovisnke komore BiH i Gospodarske komore BiH.

  • Detalji vijesti
Napisano 19. June 2018
Kategorija Press, Priopćenja
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.