Usvojen Plan poslovanja za 2017.-2019.

Usvojen Plan poslovanja za 2017.-2019.

Održana 29. skupština JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar

Na današnjoj 29. skupštini JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar održanoj u upravnoj zgradi poduzeća donesena je Odluka o usvajanju Plana poslovanja JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar za 2017.–2019. godinu.

Navedeni plan urađen je na temelju planova organizacijskih jedinica Društva, plana proizvodnje, potrošnje i nabave električne energije sukladno Elektroenergetskoj bilanci za 2017.–2019. godinu. Izvršni direktor za Ekonomske poslove EPHZHB-a, Anto Tutiš, naglasio je „da je važna stavka za sastavljanje trogodišnjega plana, bila i činjenica da je najveći kupac električne energije Aluminij d.d. Mostar odlučio promijeniti opskrbljivača, te od 1. siječnja 2017. godine nabavlja električnu energiju od Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo. Rizik u trogodišnjem planu poslovanja za 2017. – 2019. godine otvoreno je tržište električne energije, što bitno mijenja uvjete poslovanja“.

Novim planom poslovanje JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar posebnu pozornost usmjerava na sigurnu i kvalitetnu opskrbu kupaca, cijene električne energije, naplatu isporučene električne energije, kao i na procese razdvajanja djelatnosti sukladno odluci Ministarskoga vijeća Energetske zajednice i provedbi Direktiva Trećeg energetskog paketa. Osim toga intenzivno će se raditi i na pokretanju zakonskih izmjena koje se odnose na smanjenje prekomjernih naknada po proizvedenom kWh kao i na završetku započetih investicija, posebice VE Mesihovina.

Skupštinom je presjedala Jasmina Pašić, punomoćnica Vlade FBiH kao većinskoga državnog vlasnika.

  • Detalji vijesti
Napisano 28. Veljača 2017
Kategorija Press, Priopćenja
Tagovi
Copyright © 2013 Elektroprivreda HZHB Mostar. Sva prava zadržana. Web development Vlado Petrović dipl.ing. rac.